ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ГРОМАДИ ДІЯЛИ ЛІТНІ МОВНІ ТАБОРИ

  • 211

Навчання та виховання - найбільший стимул для майбутнього покоління бути впевненими та сильними особистостями.

Як говорив Еразм Роттердамський, видатний філософ доби відродження, "Найбільша надія нації лежить у правильній освіті юного покоління".

На базі закладів загальної освіти Кадубовецької громади з 01.06 по 10.06.2022р діяли 6 літніх мовних табори., з них англійської мови –3, німецької – 3, в яких взяли участь 100 учнів (3 - 9 класи).

Мовні табори діяли онлайн. Тільки на відкриття й закриття мовних таборів зібралися разом.

Головним завданням табору було: створення  відповідного мовного середовища та умов для заохочення учнів до вивчення англійської та німецької мов, використання  інформаційних технологій з максимальною  користю,  розвиток  лідерських навичок, ознайомлення з традиціями країн та поєднання навчання із захоплюючим  дозвіллям.

Під час занять у мовних таборах учні доклали багато вмінь та наполегливості, вдосконалюючи свої знання з іноземних  мов.

Діти  багато розмовляли іноземною, тим паче, мали можливість спілкування з носіями мови. Так, у Кулівецькій філії І-ІІстпартнерками були мешканки Німеччини Світлана, Софі та Амелі. Світлана за походженням є українкою та вже понад 20 років живе в Німеччині і за спеціальністю є педагогом. Живе спілкування з однолітками Софі та Амелі сприяло заохоченню учнів до поглибленого вивчення іноземної мови.

Приділялась особлива увага розвитку творчих здібностей учнів, використовуючи ігри, групові та парні методи роботи, які збагачують лексичний запас учнів, формують комунікативні вміння. Також проводили мовні тренінги. Грали в настільні ігри. Проводили онлайн вікторини, квести, відгадували загадки. Вправлялися в діалогічному та монологічному мовленні. Відвідували віртуально міста Німеччини та Англії, США, України. Переглядали фільмів, мультфільмів, розучування пісень на мові оригіналу. В роботі використовували інтернет ресурси на таких платформах:

https://discover.ua https://das-panorama-magazin.de https://bode360smb.museum https://learningapps.org/login.php https://vitaminde.de https://digipuzzle.net/der/Lernspiele/Deutschland/index.html http://scrumblr.ca/Reflexion%20%20 і інших, інтерактивна дошка, яка стала незамінною в ході роботи. Випустили тематичну стінгазету. 

 Результатом роботи є дитячі проєкти, які розкривають таланти та інтереси вихованців.

Сама робота принесла багато задоволення! Діти були надзвичайними і під час мовних таборів розкривали все більше й більше свої здібності, панувала атмосфера доброзичливості. Це наша маленька перемога у вдосконаленні знань з іноземної мови та велика робота нашої майбутньої нації.