У КАДУБОВЕЦЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОВЕДЕНО ЗУСТРІЧ ІЗ ПРЕДСТАВНИКОМ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ З МЕТОЮ ПОКРАЩЕННЯ ДОСТУПНОСТІ ТА ЗРУЧНОСТІ НАДАННЯ ПЕНСІЙНИХ ПОСЛУГ

  • 464

Фото без опису

Сьогодні 13.05.2021 року у приміщенні  Кадубовецької сільської ради з метою покращення доступності, якості та зручності надання послуг з питань пенсійного забезпечення, а також, з метою надання дистанційних послуг населенню  за місцем проживання відбувся виїзний прийом громадян в рамках віддаленого робочого місця.
Завітав до нашої громади начальник відділу обслуговування громадян №5 Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Віктор СТАСЮК.
В ході зустрічі Віктор Ілліч розповів про те, що з 1 вересня 2021 року зміниться порядок отримання пенсій. Тобто,  у цей період відбудеться переведення пенсійних виплат на банківську картку.
Доставка пенсій додому за рахунок бюджетних коштів буде здійснюватися лише маломобільним категоріям, зокрема, тим, хто старше 80 років,   хто за висновком ЛКК потребує стороннього догляду, та особам з інвалідністю І групи. Всі інші категорії пенсіонерів повинні обрати банківську установу, звернутись туди з метою відкриття рахунку, після чого надати такий рахунок в установу, яка забезпечує нарахування пенсійних виплат. У разі відсутності у пенсійному фонді інформації про відкритий одержувачем рахунок у банку виплата пенсій та грошової допомоги такому одержувачу з 1 вересня 2021 р. здійснюється через поточний рахунок, відкритий за зверненням пенсійного фонду. Про відкриття такого рахунку пенсійних фонд зобов'язаний повідомити одержувача пенсії.

Також, у процесі спілкування Володимир СТАСЮК надав кваліфіковані консультації та роз'яснення щодо питань, які цікавили присутніх на прийомі громадян, та які належать до його компетенції.

Фото без опису

Фото без опису