ВПЕРШЕ У КАДУБОВЕЦЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДБУЛАСЬ АПРОБАЦІЯ ЕКСКУРСІЙНОГО МАРШРУТУ «ТЕЧЕ ДНІСТЕР З МИНУЛОГО В МАЙБУТНЄ»

  • 303

Фото без опису

25 серпня 2021 року відбулась апробація екскурсійного маршруту «Тече Дністер з минулого в майбутнє».

Кадубовецька громада – цікава та різноманітна. Кожне село, що входить до її складу має свою історію, традиції, звичаї, колорит та місця, які варто відвідати.

Розпочався маршрут із села Кадубівці, яке є центром громади. Тут туристи відвідали храм Пресвятої Богородиці та славнозвісний Млин. Наступна зупинка – село Василів, де гості мали можливість побувати в музеї села «Давньоруське місто Василів», ознайомитись з історією населеного пункту, а також, завдяки експонатам, які були наявні в музеї, поринути в атмосферу минулих часів. У селі Репужинці гостей радо зустрів місцевий житель - пасічник Василь КОСОЛОВСЬКИЙ, який розповів та показав як влаштоване життя бджолиної сім’ї у вулику та поза ним. Туристи мали можливість продегустувати різні сорти меду, та побувати у змайстрованому господарем будинку, де розміщені 3 лежанки для бджолотерапії. І остання локація екскурсійного маршруту – мальовниче село Хрещатик. Це чи не єдине село на Україні, де немає жодної криниці. Вода, яку тут називають чудотворною, надходить із джерела святого апостола євангеліста Іоанна Богослова, яке знаходиться на території Свято-Іоанно-Богословського Хрещатицького чоловічого монастиря. Родзинкою села є оглядовий майданчик, з якого відкривається неймовірний краєвид. Саме тут можна побачити унікальне природнє явище – меандр Дністра - величезний підковоподібний поворот річки. Вигин русла в одному місці становить майже 360 градусів. Серед трикілометрового меандру лежить містечко Заліщики, яке з оглядового майданчику видно як на долоні. З метою наочного ознайомлення туристів з традиціями та звичаями села для них було проведено майстер-клас з виготовлення весільного вінка.

Хочемо також висловити слова вдячності організатору Оксані ЛЕЛЮК, яка є головою ГО «Асоціація працівників туристичного супроводу» та екскурсоводу Олександру ДЕРКАЧУ, без яких ця подорож не була б такою цікавою та захоплюючою!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису