ВІДБУВСЯ І ЕТАП КОНКУРСУ УЧНІВСЬКИХ ТВОРІВ-ЕСЕ ТА УЧНІВСЬКОЇ НАУКОВО-ДОСЛІДНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ "УКРАЇНСЬКИЙ ВИМІР ПРОЦЕСІВ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ"

  • 379

Фото без опису

06 травня в Кадубовецькій громаді відбувся І етап конкурсу учнівських творів-есе та учнівської науково-дослідної конференції «Український вимір процесів європейської інтеграції». Проходили інтелектуальні змагання в онлайн режимі.

 

Мета конкурсу полягає в широкому інформуванні учнівської молоді про зміст європейської інтеграції,формуванні активної громадянської та державницької позиції, почуття власної та національної гідності, пізнавальних орієнтацій про європейську систему цінностей, основні європейські виміри сучасних політичних процесів, наукових уявлень про цінність європейської полікультурності, обізнаності щодо участі України в процесах євроінтеграції, а також залучення обдарованої молоді до науково-дослідницької діяльності.

 

Цього року на конкурс було заявлено 5 учасників, які і взяли участь в учнівській конференції.

 

Промовці у своїх виступах наголосили на тому, що європейська інтеграція – важливий етап у розвитку будь-якої демократичної, правової держави. Україна як розвинута європейська країна робить важливі кроки у цьому напрямку. Кожен  учасник у своїй роботі особливу увагу звернув на події сьогодення – російсько-українську війну та допомогу країн ЄС у боротьбі з тиранією. Наголосили, що Україна відстоює свою приналежність до європейської цивілізації і водночас – ті засадничі цінності, права і свободи, що лежать в основі Західного світу.

 

Приємно, що учнівська молодь не байдужа до цієї проблеми. Конкурс учнівських творів-есе та науково-дослідна конференція «Український вимір процесів європейської інтеграції», які проводяться відповідно до Стратегії національно-патріотичного виховання, затвердженої Указом Президента України від 18.05.2019 № 286/2019, показали високий рівень зацікавленості старшокласників євроінтеграційними процесами, майбутнім України як європейської держави.

 

Роботи та виступи учасників оцінювалися за такими критеріями: чіткість постановки проблеми, формулювання мети та завдання дослідження; самостійність, оригінальність і доказовість суджень, наявність елементів наукової новизни; обґрунтованість поданих висновків та їхня відповідність темі, поставленим завданням і меті дослідження; відповідність вимогам щодо оформлення дослідницьких робіт.

 

За результатами оцінок журі призерами стали:

 

І місце Торська Тетяна  – учениця 11 класу Кадубовецького ЗЗСО І-ІІІ ст 

ІІ місце Жигалюк Богдана Богданівна — учениця 11 класу Хрещатицької філії  І-ІІ ст Кадубовецького ОЗЗСО І-ІІІ ст.

 

Також на конкурсі представляли свої роботи: 

Гандабура Марія Юріївна - учениця 10-А класу Кадубовецького ЗЗСО І-ІІІ ст, Максименко  Микола – учень 11 класу Василівського ЗЗСО І-ІІІ ст., Чекалюк Анастасія Василівна - учениця 11 класу Чуньківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

Вітаємо всіх переможців, щиро бажаємо творчого натхнення та успіхів у подальшій науковій діяльності! Миру всім!

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису