ВПО, ЯКІ НЕ ОТРИМАЛИ ДОПОМОГУ ВІД ДЕРЖАВИ, МОЖУТЬ ПОВТОРНО ПОДАТИ ЗАЯВКУ НА ВИПЛАТУ

  • 423

Внутрішньо переміщені особи, які не отримали допомогу від держави , зможуть повторно подати заявку на виплату.

Внутрішньо переміщені особи, які подавали заяви через Дію до 30 квітня, але не отримали допомогу, зможуть додаткового звернутися із заявою до органу соцзахисту населення та отримати виплату.

Багато хто з внутрішньо переміщених осіб досі не отримав виплати , так як у додатку «Дія» стався збій. В результаті, багато людей не отримали виплат. Це сталося в силу того, що їхні заявки до Мінсоцполітики не бачать. При зверненні до органів соцзахисту вони зазначали - напевно, щось із фінансуванням, чекайте, ви подали заявку. І таке очікування могло бути безкінечним.

Що ж робити для отримання виплат?

Визначити, що саме з вашою заявкою стався збій - ця ситуація стосується тих, хто подавав заявки на набуття статусу ВПО через додаток «Дія» у березні-квітні і досі не отримав жодних виплат як внутрішньо переміщена особа. Якщо ви подавали заявку у березні – квітні через органи соцзахисту особисто або через додаток «Дія» після 30 квітня. ця ситуація не стосується.

Звернутися до органів соцзахисту до жовтня, це важливо, адже потім буде пізно, та подати:

  • заявку на отримання виплат;

  • наявну у Вас інформацію про факт подання Вашої заявки через додаток «Дія» та про її мінливі статуси (це можуть бути скріншоти з екрана мобільного телефону), якщо ж у вас нічого з цього не збереглося, повідомте про це органи соціального захисту і попросіть їх перевірити інформацію в базі. 

В подальшому ви отримаєте минулі виплати ВПО, яких вас колись незаконно позбавили через збій у системі, протягом 10 з дня надходження заяви.

Якщо Ви, або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, просимо звертатися за безоплатною правовою допомогою до сектору «Заставнівське бюро правової допомоги» розташованого за адресою: м. Заставна, вул. Д.Галицького, 1.

Як отримати правову допомогу дистанційно:

зателефонувати на безкоштовний номер системи надання безоплатної правової допомоги 0 800-213-103;

поставити питання в повідомленні на електронну адресу Бюро zastavnivske@legalaid.cv.ua;

написати на електронну пошту найближчого місцевого центру (адреси можна дізнатися на сайті системи БПД https://www.legalaid.gov.ua/.

скористатися правничою вікіпедією WikiLegalAid https://wiki.legalaid.gov.ua.