АВТОМАТИЧНЕ ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ: КІЛЬКА ПРОСТИХ КРОКІВ ДЛЯ ВИРІШЕННЯ ПИТАННЯ, НЕ ВИХОДЯЧИ З ДОМУ

  • 184

Фото без опису

Завдяки сучасним технологіям сьогодні вирішення навіть такого важливого питання, як призначення пенсії, можливо вирішити просто вдома, без необхідності особистого звернення до установи Пенсійного фонду.

Для призначення пенсії в автоматичному режимі достатньо здійснити кілька простих кроків, у зручний для себе час скориставшись електронним пристроєм (ноутбуком, планшетом чи смартфоном) з налаштованим під'єднанням до мережі Інтернет.

• Увійдіть на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (www.pfu.gov.ua) за допомогою кваліфікованого електронного підпису; системи інтегрованої ідентифікації GOV ID, яка передбачає авторизацію за допомогою банківської картки чи оператора мобільного зв'язку), або ж скориставшись сервісом  Дія.Підпис.

• Заповніть анкету-заяву (вказавши загальні дані, дані документа, що посвідчує особу, адресу проживання та реєстрації, дані щодо обраного способу виплати призначеної пенсії та отримання пенсійного посвідчення);

• Прикріпіть скановані копії необхідних документів (на порталі вказаний їх перелік);

• Підпишіть заяву кваліфікованим електронним підписом та відправте до Пенсійного фонду.

За результатами опрацювання анкети-заяви при досягненні пенсійного віку за умови наявності необхідного страхового стажу подавач отримає інформацію про автоматичне призначення пенсії, дату такого призначення та розмір пенсії за допомогою СМС-повідомлення, засобами вебпорталу.

      Отож усе доволі просто і зручно. Автоматичне призначення пенсії - сучасний сервіс, який позбавляє необхідності особистого відвідання пенсійної установи та значно заощадити час. 

Користуйтеся електронними послугами вебпорталу Пенсійного фонду України, йдіть разом з нами у ногу з часом та заощаджуйте його для корисних справ і важливих починань.