НА БУКОВИНІ ЗА ПРАЦЕВЛАШТВАННЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ РОБОТОДАВЦІ ОТРИМАЛИ ВЖЕ ПОНАД 3,2 МЛН КОМПЕНСАЦІЇ

  • 160

 

Понад сотня роботодавців Чернівецької області отримали грошову компенсацію за працевлаштування переселенців. Загалом підприємцям виплатили понад 3,2 мільйони гривень.

  • В цьому році служба зайнятості активно реалізовує програму з підтримки підприємців, які працевлаштовують переселенців. 113 підприємців регіону скористалися державною програмою компенсації. За час війни вони працевлаштували 294 переселенці. За кожного отримали компенсацію, - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

За урядовою програмою роботодавець має право на відшкодування від держави за кожного працевлаштованого переселенця по 6500 гривень впродовж двох місяців. 

Щоб отримати кошти підприємець має укласти трудовий контракт з внутрішньо переміщеною особою, зареєструвати дані про неї на порталі Дія. Через 5 днів роботодавцю необхідно подати заявку на отримання компенсації. До неї додати необхідний пакет документів.

Роботодавець може подати до центру зайнятості необхідний пакет документів або подати заяву через «Портал «Дія» https://bit.ly/3yaKCsq.

У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy. 

 

Сектор інформаційної роботи  

Чернівецького обласного центру зайнятості