ІИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ ЖИТЕЛЯМ С. ЧУНЬКІВ ЗА ПОСТІЙНУ ДОПОМОГУ НАШИМ ЗАХИСНИКАМ!

  • 371

Чуньків. Гарне та колоритне село, що входить до складу Кадубовецької громади. Сьогодні трошки розкажемо про діяльність місцевих жителів. Війна внесла свої корективи в життя кожного з нас. Мешканці с. Чуньків не залишились осторонь, та активно допомагають всім, хто цієї допомоги потребує. Станом на сьогодні понад 20 чоловіків з села стали на захист нашої держави.

На початку повномасштабного вторгнення було прийнято рішення про те, що місцевий садочок облаштують для тимчасового поселення та розміщення вимушено переселених осіб. Саме тут знайшли прихисток близько 30 людей, які втратили свої домівки.

Жителі села активно допомагали в обробці присадибної ділянки для переселенців. Зібрали кошти та придали авто для ЗСУ, яке було доставлено в Черкаську область. Були відкриті збори на придбання шин, ремонт автомобілів, закупівлю генераторів. Чуньківчани активно долучилися до благодійної акції «Зігрій воїна». Також, односельчани збиралися та випікали печиво для хліб нашим захисникам, закривали тушонки, плели маскувальні сітки та виготовляли окопні свічки. Неодноразово були завантажені машини з гуманітарною допомогою на передову.

За сприянням старости с. Чньків Миколи ДРАБ'ЮКА в село регулярно приїжджають досвідчені лікарі (мобільна клініка UK-MED - британські лікарі, клініка ANGELIA – лікарі-волонтери із США), які безкоштовно надають медичну, консультативну допомогу тим, хто має у цьому потребу. Також, в селі встановлено автомат питної води "Долина" та платіжний термінал. Все це робиться для комфорту людей, які тут проживають.

За ініціативи небайдужих жителів прийнято рішення про встановлення благодійних скриньок в торгівельних закладах села на допомогу хворим та для ЗСУ.

Голова територіальної громади Микола КАТЕРИНЧУК висловлює щиру подяку за постійну підтримку, небайдужість до того, що зараз відбувається в нашій країні всім жителям села, а також тим, хто зараз перебуває за кордоном та активно допомагає нашим воїнам. Кожна допомога, кожна Ваша добра справа робить нас на крок ближче до Перемоги. Нехай добро, зроблене Вами, повертається до Вас сторицею.