Нагадування рибалкам про весняно-літню нерестову заборону

  • 171

Фото без опису

З 1 квітня 2023 року на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів України вступила в силу щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Тривалість нерестової заборони відрізняється залежно від регіонів та водойм. 

Терміни нерестової весняно-літньої заборони у Чернівецькій області діють з 1 квітня:

  • на р.Дністер та Дністровському водосховищі з усіма притоками – по 09 червня;
  • у всіх інших річках та їх кореневих водах – по 19 травня;
  • у придаткових системах водойм – по 29 червня.

Нагадаємо, у цей період забороняється промислове рибальство, підводне полювання, пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден у заборонених місцях, у період нересту, на нерестовищах, за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади.

Нерест – один з найважливіших періодів розвитку рибних популяцій, від успішності якого залежить якість і майбутня кількість водних біоресурсів у водоймах.

Водночас у період нересту дозволяється вилов одній особі за добу 3 кг + 1 шт.* (*особина будь-якої маси у мінімально дозволених для добування розмірах видів водних біоресурсів) риби гачковими знаряддями добування (вилову) з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках, не заборонених для здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони.