РОБОЧА ЗУСТРІЧ

  • 107

Фото без опису

        

Щорічно 1 червня людство відзначає Міжнародний день захисту дітей. Ця важлива подія закликає всіх дорослих до зусиль по забезпеченню дітям гідних умов життя, освіти й відпочинку, а також надійного захисту від насилля та експлуатації.

 

Діти — це найдорожче диво, яке наповнює життя дорослих радістю й теплом. Природно, коли дитину оточують любов’ю, увагою й піклуванням, і якщо в дорослому житті ми інколи мріємо повернутися у своє дитинство — значить, воно було щасливим і безтурботним, яким і має бути для кожної дитини на планеті.  Але, на жаль, чимало малечі все ще продовжують страждати від злиднів, воєн та жорстокого поводження. Цього дня необхідно задуматися про захист дітей, адже в сучасному світі для дітей є чимало загроз. Ми можемо захистити, навчивши їх базових принципів — від правил дорожнього руху та пожежної безпеки до правил поводження з незнайомими людьми в реальному житті та в мережі Інтернет. Звісно, говорити про це з дітьми слід не тільки 1 червня, адже вони схильні інколи забувати настанови, тому такі бесіди слід періодично повторювати. Тому фахівець ІІ-ї категорії Чернівецького районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області Людмила Богдан спільно із завідувачем сектору «Заставнівське бюро правової допомоги» Оксаною Павельчук, начальником служби у справах дітей Кадубовецької сільської ради Ольгою Лазарко та поліцейським офіцером громади Іваном Маником долучились цього дня до святкових заходів які відбулись на базі Репужинецького ОЗЗСО та вкотре нагадали дітям про правила поведінки.

 

День захисту дітей надзвичайно важливий, тому що змушує не залишатися байдужими й намагатися зробити все для того, щоб діти в Україні були під надійним захистом і зберегли найкращі спогади про дитячі роки на все життя.

Фото без опису