ФАХІВЦІ ЗАСТАВНІВСЬКОГО ВІДДІЛУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ФІЛІЇ ЧЕРНІВЕЦЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ЗАЙНЯТОСТІ ПОСПРИЯЛИ ТИМЧАСОВОМУ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЮ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

  • 55

Фото без опису  

  Фахівці Заставнівського відділу Чернівецької філії Чернівецького обласного центру зайнятості посприяли тимчасовому працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб - Рибалко Наталії  та Кружиліної Галини, які переїхали до нашого району, щоб уникнути перебування в тимчасовій окупації Луганської області.

      Їхнє перше знайомство із фахівцями служби зайнятості відбулося ще навесні під час проведення виїзного заходу у селі Кадубівці, організованого гуманітарною організацією «ACTED». Тоді допомога обмежилася консультаціями та інформуванням про активні програми служби зайнятості.

       Наступне звернення за допомогою було більш результативним, адже пані Наталія та Галина за направленням служби зайнятості були залучені до виконання громадських робіт на посадах підсобних робітників у селі Чуньків, які організувала Кадубовецька сільська рада, маючи нагальну потребу в розвантаженні, фасуванні та роздачі гуманітарної допомоги, а Чернівецький обласний центр зайнятості профінансував їх організацію в розмірі 33360 грн. За рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування була профінансовані видатки на заробітну плату внутрішньо переміщених осіб, так як в місцевій громаді не змогли знайти кошти на такі цілі.

           Організація громадських робіт завершилась успіхом завдяки ефективній та своєчасній взаємодії органу місцевого самоврядування, служби зайнятості та високій мотивації до праці внутрішньо переміщених осіб.