З ПОЧАТКОМ РОКУ НА БУКОВИНІ РОБОТУ ЗНАЙШЛИ 263 ПЕРЕСЕЛЕНЦІ

  • 32

Фото без опису

 

В цьому році фахівці Чернівецького обласного центру зайнятості допомогли знайти роботу для 263 ВПО.

«З початку року до служби зайнятості надійшла інформація про майже 6 тисяч пропозицій роботи від роботодавців, більшість з них зосереджені саме у Чернівецькому районі», - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Найбільша кількість, а  це 158 працевлаштованих у Чернівецькому районі. Роботу зайшли менеджери, касири, адміністратори, бухгалтери, лікарі, економісти, а також працюють за тими професіями, які не потребують додаткових компетенцій та вмінь.

У Дністровському районі – 58 ВПО знайшли роботу. Вони працюють монтажниками зв'язку, пекарями, вчителями закладів загальної середньої освіти, робітниками фермерського господарства.

У Вижницькому районі переселенці працюють касирами, швачками, робітниками з комплексного прибирання та утримання будинків з прилеглими територіями.

Нагадаємо, за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, роботодавці можуть отримати компенсацію мінімальної заробітної плати. З порядком отримання такої компенсації можна ознайомитися на сайті Державного центру зайнятості https://www.dcz.gov.ua/storinka/kompensaciya-za-vpo або за телефоном 0372950211 проконсультують фахівці Чернівецького обласного центру зайнятості.