НА БУКОВИНІ РОБОТОДАВЦІ ЗА ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ВПО ОТРИМАЛИ ПОНАД 800 ТИС.ГРН

  • 38

Фото без опису

 

З початку року у Чернівецькій області 30 роботодавців отримали компенсації за працевлаштування 43 внутрішньо переміщених осіб. Загалом компенсація склала понад 800 тис.грн.

Більшість переміщених осіб працевлаштовані в оптовій і роздрібній торгівлі, на підприємствах переробної промисловості та сфері транспорту і перевезень.

Право на отримання такої  компенсації має роботодавець, (крім бюджетних установ), за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору.

Звертаємо увагу, що в цьому році збільшено строки надання та розміри компенсації роботодавцям витрат на зарплату за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю.

Тепер тривалість  виплати складає 3 місяці, а виплату прив'язали до розміру мінімальної зарплати, яка з 1 квітня 2024 року становить 8 000 грн, а за три місяці буде 24 тис.грн.

За працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю до 6 місяців, з 1 квітня компенсація буде 48000 грн.

Подати заявку на отримання компенсації можна через портал Дія https://is.gd/xNWp5W.

Ознайомитися з Порядком надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні можна  тут https://is.gd/GFI0vj.

З питань працевлаштування ВПО та отримання компенсації можна звернутися до найближчого центру зайнятості або за телефоном 0372950211, вас проконсультують фахівці Чернівецького обласного центру зайнятості.

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи  

Чернівецького обласного центру зайнятості