ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ (СЛУХАННЯ) ЩОДО РЕОРГАНІЗАЦІЇ, ЛІКВІДАЦІЇ ТА ПЕРЕПРОФІЛЮВАННЯ (ЗМІНИ ТИПУ) ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ КАДУБОВЕЦЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

  • 18

Фото без опису

  

1. Найменування організатора громадського обговорення (слухань) –  Кадубовецька сільська рада

2. Мета: врахування думки жителів   Кадубовецької територіальної громади щодо реорганізації, ліквідації та перепрофілювання  закладів освіти, а саме:

- Про реорганізацію  Чуньківського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів у Чуньківську гімназію;

- Про реорганізацію Василівського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів у Василівську гімназію;

- Про реорганізацію  Репужинецького опорного закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів у Репужинецьку гімназію;

- Про реорганізацію   Кадубовецького   опорного закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів у Кадубовецький ліцей.

 

Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 18 березня 2020 року, не вживаються терміни «І ступінь» чи «І-ІІ», «І-ІІІ ступені». Натомість Закон передбачає, що здобуття повної загальної середньої освіти на певному рівні забезпечуватимуть:

- початкова школа;

- гімназія;

- ліцей.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст. 26) реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника (стаття 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту»).

Закон України №4629-1 від 15.07.2021 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти», відповідно до  статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» для започаткування та проведення освітньої діяльності комунального ліцею засновник має забезпечити відповідність такого закладу освіти вимогам, що зазначені цим Законом, положенням про ліцей та ліцензійними умовами, у тому числі щодо: функціонування не менше двох класів за трьома профілями навчання на рівні профільної середньої освіти (протягом 10-12 років навчання)

Станом на сьогодні на території  Кадубовецької сільської  ради функціонують 4 заклади загальної середньої освіти. Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена  на заробітну плату педагогічних працівників. 

У зв’язку з малою наповненістю класів комунальних закладів освіти є загроза втратити права громади на отримання освітньої субвенції з державного бюджету на оплату праці педагогічним працівникам закладів.

В такому випадку, бюджетне навантаження щодо оплати заробітної плати педагогам цих закладів буде покладене на місцевий бюджет, що призведе до мінімізації видатків на основні поточні потреби закладів (покращення матеріально-технічної бази тощо) і негативно вплине на забезпечення надання якісних освітніх послуг і забезпечення комфортного освітнього простору (середовища).

З метою збереження за закладами освіти високого коефіцієнту при розподілі освітньої субвенції, збереження робочих місць та рівня заробітних плат педагогічних працівників, є потреба провести заходи щодо оптимізації мережі закладів освіти. 

Крім того, заходи з оптимізації шкільної мережі дадуть можливість створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців.

3. До участі в обговоренні запрошуються всі  мешканці  Кадубовецької територіальної громади, депутати  Кадубовецької сільської  ради, тощо.

 

4.  Формат проведення громадського обговорення:

У зв’язку з військовим станом, звернення, пропозиції та зауваження щодо питання  яке виноситься на громадське обговорення, сформовані у письмовій формі скеровувати на електронну адресу: osvita.kadubivtsi@gmail.com, або за адресою: 59421 Чернівецька область, Чернівецький район, с. Кадубівці  вул.Михайловського,22  Кадубовецька сільська рада.

 

Також із дотриманням усіх заходів безпеки публічне громадське обговорення передбачатиме на території сіл Кадубівці, Василів, Репужинці, Чуньків: громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю та колективом ЗЗСО.

 

5. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:

          Адреса: 59421 Чернівецька область, Чернівецький район, с. Кадубівці  вул.Михайловського,22  Кадубовецька сільська рада.

 Електронна адреса:  osvita.kadubivtsi@gmail.com

 

6. Прізвище та імя особи, визначеної відповідальною за громадське обговорення – Січковська Орися Танасіївна  – начальник відділу освіти, молоді та спорту охорони здоров’я, культури і туризму  Кадубовецької сільської ради, телефон: 0952433510.

 

 

7. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення:

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднений на офіційному веб-сайті  Кадубовецької сільської  ради у строки, передбачені чинним законодавством.

 

Обов’язковою умовою для письмових звернень, клопотань, пропозицій та зауважень  щодо питання  яке виноситься на громадське обговорення,- вони повинні містити  прізвище, ім’я по батькові особи яка їх подає, зворотну адресу,  моб. телефон,  а також інші контактні дані особи яка їх подає.

 

Усні чи анонімні звернення розглядатись не будуть.