Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акту - «Про затвердження Порядку безоплатної приватизації та набуття у користування земельних ділянок на території Кадубовецької сільської територіальної громади»

  • 41

Фото без опису

На виконання Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних, юридичних осіб та їх об’єднань, оприлюднюється проект рішення Кадубовецької сільської ради «Про затвердження Порядку безоплатної приватизації та набуття у користування земельних ділянок на території Кадубовецької сільської територіальної громади» та аналіз регуляторного впливу цього акту, розроблений відділом земельних відносин, благоустрою та охорони навколишнього середовища Кадубовецької сільської ради.

Проєкт регуляторного акту необхідно прийняти з метою захисту прав та інтересів громадян – жителів Кадубовецької сільської територіальної громади, шляхом запровадження єдиного механізму набуття у власність та користування земельних ділянок на території громади, крім того даним регуляторним актом передбачається встановлення порядку розподілу та безоплатної приватизації земельних ділянок учасниками бойових дій на території Кадубовецької громади, створення реєстру учасників бойових дій на першочергове забезпечення земельними ділянками, а також врегулювання набуття у користування земельних ділянок за набувальною давністю.

Метою прийняття даного регуляторного акту є:

  • Порядок розподілу та безоплатної приватизації земельних ділянок учасниками бойових дій на території Кадубовецької громади.
  • Створення реєстру учасників бойових дій на першочергове забезапечення земельними ділянками на території Кадубовецької громади.
  • Регулювання набуття у користування земельних ділянок за набувальною давністю.
  • Порядок набуття у користування земельних ділянок за набувальною давністю у випадку, коли власник невідомий.
  • Управління спадковим майном у разі відсутності спадкоємців.

Відсутність врегульованого порядку безоплатної приватизації та надання у користування земельних ділянок у Кадубовецькій сільській територіальній громаді створює правову невизначеність, що негативно впливає на соціально-економічний розвиток громади. Впровадження чіткого порядку в даній сфері є необхідним кроком для забезпечення ефективного використання земельних ресурсів, захисту прав громадян та підвищення довіри до органів місцевого самоврядування. Проєкт регуляторного акту є відповіддю на зазначені проблеми та спрямований на створення правової основи для прозорого та ефективного управління земельними ресурсами в громаді.

Проект рішення та аналіз його регуляторного впливу оприлюднюються на офіційному веб-порталі Кадубовецької сільської ради https://kadubovecka-gromada.gov.ua/     у розділі «Публічна інформація» «Регуляторна діяльність» «Оприлюднення регуляторних актів».

Зауваження та пропозиції до проекту рішення приймаються відділом земельних відносин, благоустрою та охорони навколишнього середовища Кадубовецької сільської ради у письмовій формі протягом місяця з дня його оприлюднення за адресою: вул. Михайловського, 22, с. Кадубівці, 59421; e-mail: main.kadubovecka-gromada.gov.ua, rada_kadubivtsi@ukr.net  та zemlya.kadubivtsi@gmail.com; відповідальна особа – В.МИГАЛЕНЮК).

Перелік документів для ознайомлення:

Проєкт рішення «Про затвердження Порядку безоплатної приватизації та набуття у користування земельних ділянок на території Кадубовецької сільської територіальної громади»;

Порядок безоплатної приватизації та набуття у користування земельних ділянок на території Кадубовецької сільської територіальної громади;

Аналіз регуляторного впливу проєкту рішення Кадубовецької сільської ради та М-Тест до аналізу регуляторного впливу.